Якого кольору сульфід міді?

Сульфід міді(I) – тверда речовина темно-сірого кольору, нерозчинне у воді та етанолі.

Якого кольору сульфат міді?

У безводному вигляді – білий порошок, дуже гігроскопічний. У вигляді кристалогідратів – прозорі негігроскопічні кристали різних відтінків синього. На повітрі поступово вивітрюються (втрачають кристалізаційну воду).

Як виглядає сульфід міді?

Сульфід міді(II) (моносульфід міді) – CuS, неорганічне бінарне з'єднання двовалентної міді із сіркою. Чорна, нерозчинна у воді та розведених розчинах кислот речовина. Зустрічається у природі як рідкісного мінералу ковеллина.

У чому розчиняється сульфід міді?

Реакції речовини: [Лит.] При сильному прожарюванні без повітря утворює сульфід міді(І). [Літ.] Добре розчиняється у розчині ціаніду калію.

Що не реагує із міддю?

Мідь не реагує з воднем, азотом, вуглецем та кремнієм.

Якого кольору осад фосфату міді?

Гексаметафосфат міді(II) Cu3(P3O9)2 – синя склоподібна маса, погано розчинна у воді. Утворюється як осад при змішуванні концентрованих розчинів хлориду міді(II) та гексаметафосфату натрію.

Чому CuSO4 блакитного кольору?

Слабко залежить від приєднаного до нього аніону. Наприклад, хлорид міді зелений, тому що карбонат міді, але нітрат міді та сульфат міді – сині. Ці гідрати просто відпускають певні хвилі, і це робить CuSO4 синім, з іншого боку безводний CuSO4 виглядає білим, але насправді він світло-зелений, а не білий.

Які масові співвідношення міді та сірки у поєднанні CuS?

Відповідь: Масова частка міді у сульфіді міді(2) 67%. Масова частка сірки у сульфіді міді(2) 33%.

Де використовується сульфід міді?

Застосування Руди, що містять сульфід міді(I) – один з видів сировини для виробництва міді, мідний купорос. Сульфід міді(I) – компонент мідного штейна при пірометаллургійному одержанні міді. Також використовується як напівпровідник, компонент напівпровідникових сплавів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора