Скільки живе метелик у квартирі?

Термін їхнього життя відрізняється від 2 до 11 місяців. Повний цикл життя залежить від сезону кладки яєць. "Весняні" швидше розвиваються, і дорослі особини можуть з'явитися вже через пару місць.

Скільки років живуть метелики?

Тривалість життя імаго становить 4-20 днів.

Чим небезпечний метелик Луговий?

Чим небезпечний цей шкідник? Луговий метелик відноситься до багатоїдних шкідників і вважається особливо небезпечним, тому що його гусениці мають високу шкідливість і здатні пошкоджувати широке коло культур, метелики можуть перелітати на великі відстані і заселяти величезні території протягом 2-3 днів.

Що їдять нічні метелики?

Будова метелика така, що вона може вживати лише рідку їжу. В домашніх умовах метелика можна нагодувати саморобним нектаром. Для цього кілька ложок цукру чи меду потрібно розчинити у невеликій кількості води. Замість нектару зійде також варення чи перестиглі соковиті фрукти.

У чому різниця між міллю та метеликом?

Метелики харчовий молі менше, ніж платтяний, і колір у них темніший, що наближається до темно-коричневого. Розмір у них також наполовину менший. Метелики і платтяний, і харчовий молі літають неподалік того місця, де знаходиться основне вогнище зараження. Траєкторія їхнього польоту також характерна лише для цього виду.

Що є метелик?

У харчовий раціон ненажерливих комах входить 200 видів рослин. Улюблені ласощі лугового метелика — це бур'яни та цукрові буряки. З не меншим задоволенням гусениці поїдають кукурудзу, соняшник, просо, хміль, овочі, люцерну, гречку, конюшину, бобові та інші сільськогосподарські культури.

Яка користь від метеликів?

Майже всі комахи відіграють роль екосистемі. Зокрема метелики Запилюють рослини, коли харчуються нектаром квітів. Вони важливі для запилення конкретних рослин, таких як біла конюшина. Не можна недооцінювати їхній внесок у запилення.

Як позбутися метеликів?

Проти гусениць лугового метелика раннього віку на садових ділянках та в промислових насадженнях дозволені до застосування біологічні препарати Лепідоцид (20–30 г на 10 л води), Бітоксибацилін (40–50 г на 10 л води) та Дендробациллін (20–30 г на 10 л води). Препарати ефективні за температури не нижче 13 °С.

Чим можна цькувати метеликів?

Найкраще застосувати біологічний засіб «Лепідоцид» з розрахунку 20–30 мл на 10 л води. У препарату короткий термін очікування — лише 5 днів, — дали пораду у Челябінській філії Россільгоспцентру. Також радять такі препарати, як «Бітоксибацилін» (40–50 г на 10 л води) та «Дендробацилін» (20–30 г на 10 л води).

Вам також може сподобатися

Більше від автора