Коли виправдано демпінг


Чому демпінг заборонено?

Причини демпінгу Демпінг порушує конкуренцію та спричиняє збитки місцевих виробників. У ряді країн прийнято протистояти демпінгу шляхом застосування антидемпінгових законів, встановлення спеціальних антидемпінгових мит на товари, які, як вважається, продаються нижче за собівартість.

Чому демпінг це погано?

Наслідки демпінгу Крім того, що при демпінгу постраждають конкуренти, може постраждати і сама компанія, яка вирішила знизити ціни. Компанія може втратити гроші даремно. Демпінг працює не завжди. Якщо компанії нема чим зачепити клієнта, вона не підніме виручку за рахунок різкого зниження ціни на один товар.

Як реагувати на демпінг?

Як боротися з демпінгом

  1. Звернутися до правоохоронних органів. …
  2. Домовитись з учасниками ринку. …
  3. Підвищувати якість товару. …
  4. Провести тимчасову акцію. …
  5. Додати до асортименту новий товар. …
  6. Продавайте пакетні пропозиції. …
  7. Підсилити маркетинг та взаємодіяти з покупцем.

Як вважається демпінг?

Ціна заявки на участь у тендері визнається демпінговою, якщо вона більш ніж на 10% нижча за розраховану відповідно до затверджених державних нормативів. Ціна заявки на участь у тендері визнається демпінговою, якщо вона більш ніж 20% нижча за суму, виділену на тендер.

Демпінг – Вікіпедія

Підприємства продають продукцію нижче собівартості з наступних причин: придушення конкурентів (для витіснення конкурентів, захоплення монопольного становища та подальшого підвищення цін на даному ринку — у довгостроковому періоді прибуток, отриманий у результаті

Вам також може сподобатися

Більше від автора