Як правильно визначити напрямок на південь


Визначити сторони обрію за допомогою туристичного компасу досить просто. Для цього потрібно відпустити гальмо, внаслідок чого стрілка перестане вагатися через кілька секунд і займе таке положення, що «південний» кінець вкаже напрямок на південь, А протилежний ("північний") – на північ.

Як визначити, де знаходиться південь?

Для визначення будь-якої сторони горизонту досить точно знати лише одну. Якщо ви стоїте обличчям на північ, то з боку спини буде південь, праворуч схід, ліворуч захід. Найпростіший і надійніший спосіб визначення сторін горизонту пов'язаний з використанням справного компаса, найчастіше конструкції Андріанова.

Як визначити де північ, а де південь без компасу?

Визначення Півночі по зіркам Полярна зірка найяскравіша зірка півночі – знайдіть на небосхилі Велику Ведмедицю – Великий Ківш – подумки візьміть зовнішню лінію ковша і відкладіть п'ять відрізків рівних висоті ковша назовні – ви впертеся в Полярну Зірку – її положення відповідає географічному Півночі.

Як визначити південь по сонцю?

Якщо опівдні стати спиною до сонцю і розставити руки в сторони, то попереду буде північ, ліва рука вказуватиме на захід, права на схід, а позаду буде південь.

Як визначити напрямок за компасом?

Правила користування компасом: Зняти із запобіжника. Повертати компас до тих пір, поки синій кінець стрілки не співпаде з напрямком на північ (літера С на циферблаті компаса), а червоний – з напрямком на південь (літера Ю на циферблаті компаса).

Як визначити напрямки: північ, південь.

Південь – це напрям, протилежний півночі. Якщо на карті або компасі є стрілка, що вказує на північ, зворотним напрямком буде південь. Захід – це напрямок ліворуч від …

Вам також може сподобатися

Більше від автора