Як швидко приготувати яловичину в мікрохвильовій печі


Чи можна готувати в мікрохвильовій печі?

У сучасних моделях мікрохвильових печей можна готувати м'ясні та овочеві страви, у тому числі і дієтичні, смажити, варити та запікати, готувати овочі у власному соку, робити тости, гарячі закуски та бутерброди і навіть пекти торти. Мікрохвильові хвилі не завдають шкоди здоров'ю.

Чи потрібно закривати кришкою їжу в мікрохвильовій печі?

Так, краще їжу закривати, але не щільно, залишаючи отвір для виходу пари. Так як це прискорить розігрів і збереже мікрохвильову піч у чистоті. А ось якщо закрити щільно, тобто ймовірність, що надлишок пари вирве кришку, і тоді вам, навпаки, доведеться довго відмивати нутрощі мікрохвильової печі від їжі.

Скільки ват для розморожування?

Цей параметр визначає швидкість розморожування та приготування. Залежно від завдання, мікрохвильова піч повинна працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт.

У чому можна запікати у мікрохвильовій печі?

Звичайні миски та тарілки без металевих обідків та ручок чудово підійдуть для мікрохвильової печі. Не використовуйте тріснутий посуд або посуд з відбитими краями, він може розколотися. Скляну. Форми та тарілки з жароміцного скла підходять для будь-яких режимів мікрохвильової печі, крім того вони довговічні і легко миються.

Яловичина в мікрохвильовій печі – рецепт з фото на …

Вам також може сподобатися

Більше від автора