Калебас (також: калебаса; від ісп. Calabaza – гарбуз) – судина з висушених плодів гарбуза (в основному пляшкового гарбуза) або калебасового (горлянкового) дерева (кресченції).
Як роблять калабас?
Як роблять калабаси з гарбуза-горлянки Традиційно калебас виготовляють у вигляді посудини з вузьким шийкою. З гарбуза видаляють м'якоть і олії, після чого її спеціальним чином обробляють і висушують.. Далі калебас обпікають та прикрашають візерунками. Малюнки зазвичай вирізуються або випалюються. Збережена копія
Що п'ють у Калабасі?
Калебас, калебаса (ісп. calabaza – гарбуз) – традиційний посуд для приготування та пиття мате, тонізуючий напій народів Південної Америки. Збережена копія