Що таке аль Хадіс?

أهل الحديث — люди переказу) — представники однієї з основних течій у ранньому ісламі, які відкидали нововведення у вирішенні релігійно-правових питань, були найбільш консервативними прихильниками традиціоналізму і закликали керуватися лише Кораном та Сунною пророка Мухаммеда.

Що таке хадіси в ісламі?

Хадіс – Вислів (кауль), схвалення (такрір), образ (васфі) або дія (філь) пророка Мухаммада С. А. С., сума яких утворює Сунну, яка є авторитетною для всіх мусульман і становить одну з основ шаріату. Хадіси передавалися за допомогою сподвижників пророка.

Що таке хадиси та аяти?

повідомлення про різні епізоди життя пророка Мухаммада; його висловлювання, передані усним чи письмовим шляхом. У цьому сенсі слово «Хадис» наближено за своїм значенням до слова «сунна». У Корані слово «Хадис» згадується в аятах 18: 6 та 20: 9 у значенні оповідання, повідомлення.

Хто найбільше передав хадиси?

Абу Хурайра мав гарну пам'ять і став одним з найвідоміших передавачів хадісів (Рави). У його передачі відомо понад 5000 хадісів. він також передавав хадиси від Абайї, Абу Бакра, Усамату, Айші, аль-Фазля та інших сподвижників Пророка.

Як дізнатися що хадис достовірний?

Умови достовірності хадісу

  1. Кожен оповідач (раві) у ланцюжку оповіді (ізнад) мають бути надійними.
  2. Кожен оповідач повинен мати гарну пам'ять.
  3. Винахід кожного хадіса повинен бути безперервним.
  4. Кожен оповідач має чути Хадис від попереднього оповідача без переривання ланцюжка.

Хто передає хадіси?

Ахлюль Хадис та вивчення, передача та записування хадісів Існує поняття ахлюль Хадис, яке в перекладі з арабської означає «прихильники хадісів». Ахлюль Хадис – так називають тих, хто не просто слухає хадіси, записує їх та передає, а й наступних їм, заучують хадіси, що розуміють їх сенс у прихованому та явному.

Що таке Хіджра?

Хіджра (араб. هجرة — літер. «переселення») — переселення мусульманської громади під керівництвом пророка Мухаммада з Мекки до Медини, що відбулося 622 року.

Що означає робити сабр?

Сабр (Араб. صبر – терпіння, стійкість), в ісламі – терпіння при виконанні релігійних обов'язків, утримання від забороненого, завзятість у Священній війні, подяка і т. д. Коран наказує мусульманам бути терплячими і стійко переносити всі тяготи життя.

Вам також може сподобатися

Більше від автора