Як користуватись коробкою знижених передач


Коли потрібно вмикати знижену передачу?

Включати знижену передачу потрібно лише тоді, коли транспортний засіб стоїть на місці. Не можна їздити на зниженій передачі по рівній і твердій дорозі – це може призвести до високих навантажень, яким піддається трансмісія разом з мотором.

Як використовувати знижену передачу?

Літера "L" на важелі перемикання передач означає "Низька". Навіщо використовується шестерня «L»? Знижена передача використовується , коли потрібна висока потужність двигуна та низька швидкість автомобіля . Це знижує навантаження на гальма, дозволяючи вам використовувати всю потужність вашого автомобіля в таких ситуаціях, як буксирування та їзда по горбистій місцевості.

Коли використовувати знижену передачу на автоматі?

Наприклад, перейшовши на знижену, можна ефективно гальмувати двигуном. При цьому перемикати передачі на "автоматі" під час руху вдасться лише в певних межах – занадто низький або високий рівень електроніка автомобіля просто не включить. Інакше обороти двигуна вийдуть із робочого діапазону.

Як поставити машину на знижену передачу?

Найкращий спосіб зробити це – обмежити швидкість . Поки ваш автомобіль рухається повільніше, він використовуватиме нижчу передачу. Якщо вам потрібна знижена передача для крутого спуску, краще заздалегідь скинути педаль газу і дати автомобілю переключитися на знижену передачу раніше, ніж це знадобиться.

Знижена передача: що це таке, як працює …

Як вмикати знижену передачу. У разі механічного перемикання в салон виведено додатковий важіль. Він знаходиться поряд із важелем КПП.

Вам також може сподобатися

Більше від автора