З неї створюють квіти для декорування тортів та тістечок.. Виготовлення тичинок – найтонша і найскладніша робота. Тому навіть професіонали високого класу віддають перевагу готовим тичинкам для квітів купити.
Навіщо можна використовувати шафран?
Зміст:
Шафран – це одна з найпопулярніших приправ в Іспанії, особливо до більшості страв з рису. Шафран надає стравам дуже характерного червоного кольору. Його можна додавати в десерти, в макарони, він добре підходить і до м'яса, і до риби, але найчастіше в Іспанії шафран кладуть у паелью.
Як найкраще застосовувати шафран?
На Сході шафран обов'язково додають у плов, бульйони з баранини та молодих ягнят. Перед тим, як додавати шафран у блюдо, його нитки замочують у молоці або воді, щоб краще виявився аромат і колір прянощі. У медицині шафран використовують для виготовлення настоянок та крапель очей.
Що лікує трава шафран?
Шафран – відмінний спазмолітик, протисудомний, сечогінний та протизапальний засіб. Допомагає швидко усунути похмільний синдром, покращує пам'ять, нормалізує травлення, посилює потенцію у чоловіків. У давнину пряну настоянку давали жінкам під час менструації та перед пологами, щоб полегшити біль.
Кому не можна пити шафран?
Не варто захоплюватися шафраном людям, які страждають на цукровий діабет і вагітним. Дітям до п'яти років шафран краще не давати. Протипоказаний шафран при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки. Крім того, спеція здатна спричинити алергію.
Тичинка – Вікіпедія
Тичинка складається з тичинкової нитки (стерильної частини) та пильовика, в якому утворюються пилкові зерна. Тичинкова нитка є гомологом мікроспорофілу різноспорових плауновидних та голонасінних. У кожному з чотирьох гнізд пильника з клітин археспорія після мейозу