Які райони належать до Поволжя?

Включає регіони Середнього Поволжя, ряд регіонів Центральної Росії (Нижегородська область, Мордовія, Пензенська область), Предуралля (Кіровська область, Пермський край, Башкортостан, Удмуртія), Південного Уралу (Оренбурзька область). Центр – Нижній Новгород. Територія округу становить 6,06% території РФ.

Де знаходиться Середнє Поволжя?

Середнє Поволжя займає південну частину Приволзького федерального округу: Республіка Татарстан, Самарська, Саратовська, Ульянівська та Пензенська області. Це економічно розвинена та щільно заселена територія.

Хто живе у Поволжі?

На її берегах мирно живуть росіяни, білоруси, українці, німці, татари, чуваші, марійці, калмики, поляки, узбеки, башкири, казахи, удмурти, вірмени, мордва та багато інших народів. У кожного з них своя історія, свої пісні, оповіді, легенди.

Де знаходиться Поволжя у Росії?

Поволжя знаходиться у європейській частині Росії. Межі Поволжя визначено за межами областей, що знаходяться в середній та нижній течії Волги. На півночі межує із Північно-західним регіоном, на сході з Уралом, на півдні з Казахстаном та Південним федеральним округом, на заході з Центральною Росією та Центральним Чорнозем'ям.

Де Поволжя межує з Європейським Півднем?

Крім цього район межує з Центрально-Чорноземним районом, Північнокавказьким, або Європейським півднем, Уральським, Волго-Вятським та Центральним.

Що входить у Середнє Поволжя?

Середнє Поволжя – Ульянівська, Пензенська, Самарська області, Татарстан; Нижнє Поволжя – Саратовська, Волгоградська, Астраханська області, Калмикія.

Яку частку населення Росії становить Поволжя?

Усі вказані дані представлені Росстатом. Приволзький федеральний округ – це 14 регіонів, 6% території РФ, п'ята частка населення та трохи більше 10% економіки країни.

Який народ є корінними жителі Поволжя?

Корінні народи Поволжя і Уралу, що відносяться до двох великих етнолінгвістичних груп, фінно-угорської: комі, удмурти, мордва, марійці, і тюркомовної: чуваші, татари, башкири.

Вам також може сподобатися

Більше від автора