Коли окислювач коли відновник


окисні або відновлювальні властивості. Найчастіше, якщо така речовина взаємодіє з сильнішим окислювачем, то вона виявляє відновлювальні властивості, а якщо з сильнішим відновником, то окислювальні.

Як зрозуміти окислювач чи відновник?

Окислювачречовина, До складу якого входить іон або атом, який в процесі реакції прийматиме електрони, тим самим знижуючи свій ступінь окислення. Відновникречовина, До складу якого входить іон або атом, який в процесі реакції віддаватиме електрони, тим самим підвищуючи свій ступінь окислення.

Як не плутати окислювач та відновник?

Речовини, які в ході реакцій окислюються – відновники, а речовини, що відновлюються – окислювачі. Їх не можна плутати. Реакції за участю простих речовин, як правило, є окислювально-відновними, наявність простої речовини — ознака, за якою їх можна відрізнити.

Коли окиснення А коли відновлення?

Окислення – процес віддачі електронів, що супроводжується підвищенням ступеня окислення елемент. Відновлення – процес приєднання електронів, що супроводжується зниженням ступеня окислення елемент.

Як зрозуміти що це окисно-відновна реакція?

1) Визначити ступеня окислення кожного елемента в лівій та у правій частинах; 2) Порівняти ступеня окислення одного й того самого елемента праворуч і ліворуч; 3) Зробити висновок: якщо ступеня окислення ліворуч і праворуч в одного елемента відрізняються, то це ОВР.

Окисно-відновлювальні …

відновник – e – ↔ сполучений окислювач. Незв'язаний, вільний електрон є найсильнішим відновником. Відновлення See more

Вам також може сподобатися

Більше від автора