У період поширення вірусних інфекцій та ризику захворіти на них перевагу варто віддати продуктам, що містять вітаміни А, С, цинк і кальцій: цитрусові, яблука, смородина, ківі, солодкий перець, квашена капуста, кріп, петрушка, зелена цибуля, буряк, нежир кисломолочні продукти (сир, сметана, молоко, …
Що є при застуді, щоб швидше одужати?
У списку продуктів, багатих на вітамін С, є:
- капуста білокачанна;
- перець болгарський;
- помідори, томатний сік;
- Червона смородина;
- Чорна смородина;
- яблука;
- цитрусові;
- шипшина;
Що не можна їсти під час застуди?
За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, під час застуди хворому не варто включати до меню солодощі, смажене м'ясо, холодне молоко та морозиво. Тяжка їжа навантажить ослаблений організм, тому сил на боротьбу з інфекцією не залишиться.