Як зробити полоскання хлоргексидином


Візьміть ковток розчину хлоргексидину в рот і почніть полоскати їм ротову порожнину. Полоскайте рот протягом 30 секунд до 1 хвилини, намагаючись переміщати розчин у всіх ділянках ротової порожнини. При цьому зверніть увагу на зуби, ясна, язик та внутрішній бік щік. Після полоскання горла не ковтайте розчин.

Як розводити хлоргексидин для полоскання ротової порожнини?

Для полоскання рота і зубів розчин хлоргексидину розводити не потрібно, він уже продається у готовому вигляді для вживання – у концентрації 0,05% або 0,1%. Але якщо у вашій аптеці є тільки розчин високої концентрації, то його можна використовувати для полоскання, Розвівши кип'яченою водою: 20% розчин – 2 мл на 1 л води.

Чи потрібно розбавляти хлоргексидин для полоскання рота?

Інструкція застосування Препарати з більш високою концентрацією потрібно розводити кип'яченою водою з розрахунку: 8:1000 мл для 5%-ного розчину, 20:1000 мл для 1%-ного розчину. За стандартною інструкцією полоскати рот рекомендовано 2-4 рази на добу, після їди.

Як використовувати хлоргексидин для полоскання горла?

Існують загальні рекомендації щодо застосування розчину хлоргексидину:

  1. перед застосуванням розчину рекомендовано прополоскати рот звичайною водою;
  2. відміряти 15-20 мл розчину хлоргексидину;
  3. полоскати горло протягом 5-10 с, виплюнути та повторити процедуру;
  4. процедура має тривати трохи більше 30 з;

Як полоскати рот хлоргексидином 05 мг?

Перед тим, як використовувати Хлоргексидин для полоскання горла, рекомендується ретельно прополоскати ротову порожнину теплою водою. Далі полоскання горла при ангіні проводиться таким чином: слід взяти 10-15 мл (приблизно столова ложка) розчину, яким можна полоскати горло протягом 30 секунд.

Хлоргексидин при полосканні зубів: …

Застосування хлоргексидину для полоскання рота поширене. Розповідаємо, як правильно це робити, який розчин для цього потрібен, як його розводити та наскільки …

Вам також може сподобатися

Більше від автора