Як зробити желе десерт


Як правильно розвести желатин на желе?

Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають одну і ту ж силу желювання.

Якою водою заливають желе?

Підігріти воду до 35-40 градусів, вона не повинна бути гарячою. Желатин довго розчиняється у прохолодній воді, але в окропі втрачає властивості та набагато гірше желює.

Як виходить желе?

Желе – це продукт уварювання освітлених соків з цукром з додаванням або без додавання желюючих речовин та харчових органічних речовин. Желе готують із фруктово-ягідних відварів, соків, екстрактів, сиропів, есенції, молока та варення.

Що використовують для желе?

Солодкі страви «желе» готують з фруктових та ягідних соків, пюре, відварів, варення, ягідних екстрактів, фруктових есенцій, лікерів, виноградних вин та молока з додаванням цукру, желатину або агару та подальшим фільтруванням та при необхідності освітленням.

Желе десерт, рецепти з фото на UkrainianFood.com: 1268 …

Желе готують із фруктів, ягід, із фруктових та ягідних соків. Желе з вишні – це по-справжньому літній десерт, дуже легкий, смачний, корисний та красивий. …

Вам також може сподобатися

Більше від автора