Вишивання хрестиком для початківців як правильно


В якому порядку вишивати хрестиком?

Вишиваємо горизонтальними рядами: спочатку виконуємо нижні стібки, потім – повертаючись, верхні. Щоб результат був обережним, зберігаємо їхній однаковий порядок. Нитку натягуємо не дуже сильно – тоді хрестик буде об'ємним. На звороті не повинно бути вузликів (інакше робота буде нерівною).

Звідки правильно починати вишивати хрестиком?

Вишивати зручніше від центру, рухаючись у напрямку до країв. Спочатку вишиваються основні стібки-хрести та напівхрести, потім додаткові – малий стібок, французькі вузлики та ін.

Як закріпити нитку на початку вишивки?

Основні способи надійного закріплення нитки Для початку слідує скласти нитку навпіл і двома кінцями втягти її в голку так, щоб вийшла петелька. Для закріплення на «обличчі» знаходимо початок вишивки. Під ниткою канви першого хрестика проводимо голку. У петлю, що утворилася, пропускаємо нитку і затягуємо її.

Як одягти нитку в голку для вишивання хрестиком?

Складаємо нитку навпіл, хвостики нитки вдаємо у вушко голки. Виводимо нитку з голкою на лицьову сторону у лівому нижньому кутку майбутнього хрестика, витягуємо нитку, залишивши на виворітному боці петельку. Наступним кроком вводимо голку у правий верхній кут хрестика, на вивороті вдаємо голку у петельку та акуратно затягуємо.

Вишивання хрестиком для початківців, …

За відсутності практичного досвіду вишивання хрестиком рекомендується уважно вивчити правила вишивки, озброїтись необхідними матеріалами та інструментарієм. Досвідчені майстри рекомендують розпочинати шлях до освоєння азів вишивки зі спеціалізованого

Вам також може сподобатися

Більше від автора