Не відкрутити гайку, що робити


Нагрійте гайку газовим пальником. Після такої маніпуляції ймовірність її успішного відкручування значно збільшиться. Крім того, після поперемінного нагрівання-охолодження різьблення відпускається, і для згортання кріплення потрібно менший момент. Іржава гайка подається дуже швидко.

Що робити, якщо не вдається розкрутити гайку?

Засоби та методи для викручування іржавого кріплення

  1. Найпростішим способом впливу на іржаву гайку є важіль. …
  2. Для відкручування можна спробувати нагріти гайку. …
  3. Застосування зубила для відкручування. …
  4. Відкручування із застосуванням WD-40. …
  5. Різні кислоти також допоможуть допомогти у відкручуванні.

Чим змастити гайку, щоб відкрутити?

Підготуйте кріплення до відкручування. Для цього необхідно змастити заржавілу гайку або болт гальмівною рідиною, мастилом WD, скипидаром, олеїновою кислотою або гасом. Найкраще обернути проблемну ділянку ганчірочкою, просоченою вищезгаданими речовинами.

Як розкрутити гайку?

Найбільш популярним способом фізичного впливу на прикипілу або заржавілу гайку є нагрівання. Нагрівати можна не тільки гайку, а й ціле з'єднання. При збільшенні температури металу він розширюється. Відстань між деталями збільшується, отже розкрутити кріплення стає легшим.

Як відкрутити гайку яка Закисла?

За допомогою гайкового ключа потрібно розкручувати болт в обидва боки, уперед і назад, що призведе до послаблення. Рухайте на однакову відстань вперед і назад, повертаючи болт у вихідне положення. Поступово збільшуйте обертання з кожним поворотом. Якщо болт почне підніматися з корпусу, це чудовий знак.

Що робити, якщо гайка не відкручується: поради та …

Після цього спробуйте знову відкрутити гайку. Пам'ятайте, що при відкручуванні гайки важливо діяти уважно, акуратно та з обережністю.

Вам також може сподобатися

Більше від автора