Що означає кілоджоулі


Що таке КДЖ в їжі?

Витрата енергії вимірюється в кілоджоулях [кДж] (1 кДж = 0,24 ккал; 1 ккал = 4,184 кДж). В Естонії для розрахунків енергетичної цінності та рекомендацій переважно використовують кілокалорії.

Що означає Кілоджоулі?

Ця одиниця виміру названо на честь англійського вченого Джеймса Джоуля. Використовуються кілоджоулі (кДж) та міліджоулі (мДж). Приставка «кіло» (к) означає 10 3 або 1000, а приставка «міллі» (м) означає 10 – 3 або 0,001.

Що таке ккал та Кдж?

Вміст калорій часто вказується в ккал, що означає кілокалорії, а також в кДж, що означає кілоджоулі. Кілокалорія – це інше слово для того, що зазвичай називають калорією, тому 1000 калорій записується як 1000 ккал. Кілоджоулі – це метричний вимір калорій.

Як розрахувати Кілоджоулі?

Щоб розрахувати харчову чи енергетичну цінність у кілоджоулях, потрібно кількість кілокалорій, що вийшла, помножити на 4,2.

Джоуль — Вікіпедія.

Джо́уль (англ. Joule; російське позначення: Дж; міжнародне: J) — одиниця виміру роботи, енергії та кількості теплоти в Міжнародній системі одиниць (СІ). Джоуль дорівнює роботі, що здійснюється силою в один ньютон при переміщенні маси на відстань одного метра

Вам також може сподобатися

Більше від автора