Чому Журавлина не псується?

У ягодах журавлини міститься природний консервант, якого немає ні в суниці, ні в чорниці. Цим консервантом є бензойна кислота. Крім журавлини вона присутня ще й у брусниці. Бензойна кислота перешкоджає росту бактерій, це сприяє тому, що журавлина довго не псується.

Як довго зберігати журавлину?

Найпростіший спосіб – зберігати журавлину в воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодну кип'ячену воду та поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Як зберегти журавлину у свіжому вигляді?

Зберігання журавлини Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охололою водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.

Як зберігати журавлину без термічної обробки?

Чисту суху журавлину засипаю в банку і заливаю її охолодженим окропом. Закриваю банку капроновою кришкою і забираю в холодне місце. Зберігається така журавлина на холоді приблизно рік.

Скільки вітаміну С у 100 г журавлини?

Харчова цінність та хімічний склад "Журавлина".

Нутрієнт Кількість % від норми 100 ккал
Вітамін В5, пантотенова 0.295 мг 21.1%
Вітамін В6, піридоксин 0.08 мг 14.3%
Вітамін В9, фолати 1 мкг 1.1%
Вітамін C, аскорбінова 15 мг 59.6%

Як правильно замочити журавлину?

Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити та залити ягоди.

Як обробляти журавлину?

Журавлина перебирають, видаляють все сміття, розчавлені та пом'яті ягоди. Після ягоди ретельно миють, обливають холодною питною або кип'яченою водою, перекладають у стерилізовані банки і заливають водою вище за рівень ягід, ставлять у холодне місце.

Як правильно використовувати журавлину?

Всі сталеві сміливо можуть пити з журавлини компоти, їсти варення, додавати ягоди в каші. Але найкорисніше робити з неї морс. Щоб не вбити всі корисні властивості журавлини із свіжих або розморожених ягід потрібно зробити пюре. Потім змішати його з водою та пити у вигляді морсу.

Чи потрібно мити журавлину?

Чорниця, журавлина та брусниця. На відміну від інших ягід, у брусниці, чорниці та журавлини шкірка трохи міцніша, але все одно їх треба мити з обережністю. Викладайте ягоди одним шаром у друшляк, щоб бачити всі забруднення та гілочки, і промивайте 6-7 хвилин під проточною водою.

Вам також може сподобатися

Більше від автора