Categories: Корисне

Чому Журавлина не псується?

У ягодах журавлини міститься природний консервант, якого немає ні в суниці, ні в чорниці. Цим консервантом є бензойна кислота. Крім журавлини вона присутня ще й у брусниці. Бензойна кислота перешкоджає росту бактерій, це сприяє тому, що журавлина довго не псується.

Як довго зберігати журавлину?

Найпростіший спосіб – зберігати журавлину в воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодну кип'ячену воду та поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Як зберегти журавлину у свіжому вигляді?

Зберігання журавлини Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охололою водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.

Як зберігати журавлину без термічної обробки?

Чисту суху журавлину засипаю в банку і заливаю її охолодженим окропом. Закриваю банку капроновою кришкою і забираю в холодне місце. Зберігається така журавлина на холоді приблизно рік.

Скільки вітаміну С у 100 г журавлини?

Харчова цінність та хімічний склад "Журавлина".

Нутрієнт Кількість % від норми 100 ккал
Вітамін В5, пантотенова 0.295 мг 21.1%
Вітамін В6, піридоксин 0.08 мг 14.3%
Вітамін В9, фолати 1 мкг 1.1%
Вітамін C, аскорбінова 15 мг 59.6%

Як правильно замочити журавлину?

Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі. Отриманий сироп охолодити та залити ягоди.

Як обробляти журавлину?

Журавлина перебирають, видаляють все сміття, розчавлені та пом'яті ягоди. Після ягоди ретельно миють, обливають холодною питною або кип'яченою водою, перекладають у стерилізовані банки і заливають водою вище за рівень ягід, ставлять у холодне місце.

Як правильно використовувати журавлину?

Всі сталеві сміливо можуть пити з журавлини компоти, їсти варення, додавати ягоди в каші. Але найкорисніше робити з неї морс. Щоб не вбити всі корисні властивості журавлини із свіжих або розморожених ягід потрібно зробити пюре. Потім змішати його з водою та пити у вигляді морсу.

Чи потрібно мити журавлину?

Чорниця, журавлина та брусниця. На відміну від інших ягід, у брусниці, чорниці та журавлини шкірка трохи міцніша, але все одно їх треба мити з обережністю. Викладайте ягоди одним шаром у друшляк, щоб бачити всі забруднення та гілочки, і промивайте 6-7 хвилин під проточною водою.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Молнии YKK: Почему этот маленький элемент имеет такое большое значение?

Почти каждый день мы сталкиваемся с молниями на одежде, сумках, обуви и аксессуарах. Мы расстегиваем…

2 дні ago

Як зрозуміти, що глушник «проситься» на заміну?

Система вихлопу — це не лише частина, що впливає на звук автомобіля, а й важливий…

2 дні ago

Кращі казино України 2025 – як обирати надійну платформу

Casinomonitor.com.ua пропонує актуальний огляд кращих казино України 2025, який допомагає гравцям робити обґрунтований вибір. В…

2 тижні ago

Проекты двухэтажных домов: максимум пространства и рациональное зонирование

Проекты двухэтажных домов — это идеальный выбор для тех, кто хочет получить просторное жильё на…

3 тижні ago

Технічний гід: як вибрати зарядний пристрій для AGM, GEL, LiFePO4 акумуляторів

Придбання якісного акумулятора — це лише половина справи на шляху до енергетичної незалежності. Друга, не…

3 тижні ago

Художні товари оптом: від вибору до вигідної покупки

Світ творчості безмежний, і для його втілення потрібні якісні інструменти. Незалежно від того, чи ви…

3 тижні ago