Bifidobacterium та Lactobacillus мікробіоти харчуються галактоолігосахаридами, які містяться в топінамбурі, сої, часнику, томатах, цибулі, бананах, яблуках, спаржі та меді.
Що любить наша мікробіота?
Фрукти, овочі, квасоля та бобові – Відмінні джерела поживних речовин для мікробіоти. У них багато клітковини, яка не перетравлюється в кишечнику, але потрібна корисним бактеріям для росту та розвитку.
Які продукти годують наш мікробіом?
Велика кількість свіжих, натуральних овочів, фруктів, бобових і цільнозернових продуктів – Те, що приведе мікробіом у невимовний захват. Спаржа, морква, часник, топінамбур, батат, цибуля, цибуля-порей, редька, помідори – повинні бути на столі якнайчастіше.