Так як бамія містить специфічний слиз, надзвичайно корисний для роботи шлунково-кишкового тракту, його використовують у лікуванні відповідних органів. Цей продукт дозволяє налагодити мікрофлору кишечника, і, як наслідок, успішно позбутися запорів, діареї чи здуття.
Чи можна їсти сиру Бамію?
Зміст:
На відміну від квасолі, бамію можна їсти сирийщо робить її ідеальним доповненням до свіжих салатів. Однак часто бамію варять, смажать, маринують і додають до страв. Збережена копія
Як правильно їсти Бамію?
Як це є Бамія смажать, варять, сушать, консервують, заморожують. Перед приготуванням з молодих стручків стирають пушок, обрізають черешок та гострий кінчик, не ушкоджуючи м'якоть. Плоди можна їсти і у свіжому вигляді, але їхній аромат повністю розкривається в процесі варіння.
Що таке Бамія і чим вона корисна?
Бамія дуже корисна здоров'я людини. Її використовують при лікуванні шлунково-кишкових захворювань, гіпертонії, порушенні кровообігу в організмі, порушенні сечостатевої системи, ран та геморою. Сформовані та встиглі плоди бамії можна варити, смажити, тушкувати та готувати як з іншими овочами, так і окремо.
Що до смаку нагадує Бамія?
На смак бамія нагадує щось середнє між кабачком та спаржею. В ідеалі її плоди мають бути трохи недозрілими. Стиглі овочі при термічній обробці виходять жорсткими і не такими смачними. Плоди бамії покриті волосками.
Бамія (окра) – корисні та небезпечні властивості бамії.
Особливо вагітним рекомендується вживати в їжу бамію через концентрацію в ній фолієвої кислоти. З її допомогою формується нервова трубка зародка у перші тижні вагітності. Цей овоч регулює рівень цукрів у крові через те, що рослинний слиз