Через низьку калорійність корисний при ожирінні, надмірній вазі, що опосередковано також веде до зниження тиску та поліпшення обміну холестерину. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. Високий вміст клітковини та води допомагає роботі кишечника при запорах. Редиска корисна для нервової системи.29 квіт. 2023 р.
Кому не можна їсти редис?
Редиска також може посилювати печію через гострий смак і викликати алергічні реакції. Відмовитися від вживання редиски Ольга Деккер порекомендувала людям, які страждають на виразку шлунка, гастритом або іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Чим корисна і шкідлива редис?
Редиска — криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редиску міститься клітковина, необхідна хорошого травлення.