Чим корисний шпинат Безперечно, шпинат є джерелом багатьох вітамінів та мінералів. Так, у його складі є: вітамін А, вітамін С, вітамін К, залізо, магній та кальцій. Також ця зелень містить багато білка, вуглеводів та клітковини. Більше білка можна знайти тільки у молодих плодів гороху та квасолі, а також у м'яса.
В якому вигляді корисніше їсти шпинат?
Який шпинат корисніший: сирий або приготовлений Те саме вірно і щодо B9: свіжий шпинат забезпечує 49% добової норми, а приготований шпинат – лише 38%.. Однак приготовлений шпинат містить трохи більше вітамінів А, В6, К та рибофлавіну.
Чим корисний шпинат та як його їдять?
У шпинаті присутні також вітаміни групи В, Е, Н, К, РР, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо та ін.. У шпинату нейтральний смак і слабкий запах, тому в кулінарії він універсальний. Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди.
Залишити відповідь