калій, фосфор, кальцій необхідні повноцінного зростання та розвитку; вітамін С – «паливо» для імунітету, сили та енергії; клітковина – незамінна для правильної роботи кишечника.26 жовт. 2020 р.
Чим допомагає сочевиця?
Ця культура допомагає у засвоєнні їжі, відіграє ключову роль у роботі метаболізму, позбавляючи від запору, виводячи з організму токсини.. · Особливо корисна для тих, хто страждає на цукровий діабет. Сочевиця – повільний вуглевод, що уповільнює швидкість поглинання глюкози, тим самим контролюючи рівень цукру. Збережена копія
Кому корисно їсти сочевицю?
Сочевиця лідирує серед усіх зернобобових культур за вмістом заліза. Також вона багата на вітамін B1 і незамінні амінокислоти. Сочевиця корисна при розладах травлення, а також нормалізує рівень цукру у крові (тому її так рекомендують діабетикам).