Спочатку нам необхідно зняти цедру з мандарину. Мандарини повинні бути промиті та бажано облиті окропом, витерті. Цедру необхідно знімати поверхово, не зачіпаючи білий прошарок цитрусових.. Загалом у нас має вийде 50 г цедри.
Як зняти цедру без терки?
Зміст:
Маленьким гострим ножем чи ножем для чищення овочів, так званою «економкою», зрізаємо тонкі стрічки цедри з плоду. Зрізана таким чином цедра використовується для ароматизації сиропів, напоїв, відварів. Стружка із цедри. Спеціальним ножем для зняття цедри можна зняти тонкі стрічки-стружки однакової ширини.
Що таке цедра?
Цедра (від італ. cedro – цитрон) – шкірка, зовнішній пофарбований шар (флаведо) оплодня плодів різних цитрусових – Помаранча (Citrus aurantium), лимона (Citrus limonum), апельсина (Citrus sinensis), мандарину (Citrus nobilis) і грейпфрута (Citrus paradisi).
Як можна використовувати цедру апельсина?
Апельсинова цедра широко використовується в кулінарному мистецтві для надання страв пікантного аромату та смаку. Також апельсинова цедра може стати окрасою для випічки, десертів, напоїв.. Ця добавка має цитрусовий смак з пікантною гіркуватістю та освіжаючий апельсиновий аромат.
Як додати лимонну цедру?
Цедру можна натерти на дрібній тертці. Можна скористатися теркою з вістрями, але заздалегідь наколоти на них аркуш пергаментного паперу. Також цедру лимона можна акуратно зрізати гострим ножем або скористатися овочечисткою. Лимонну цедру, як і лимонний сік, можна додавати практично у всі страви..
Як зняти цедру з лимона, апельсина, мандарину чи …
Аромат цедри мандарину допомагає стабілізувати емоції та використовується як потужний афродизіак. Корисно вдихати мандариновий запах при проблемах з потенцією та лібідо.