Папір для випічки укладають по всій поверхні листа або приладдя для приготування страви. Необхідно запобігти дотику продукту, жиру та соку з формою для приготування. У разі застосування виробу з одностороннім силіконовим покриттям – його кладуть на деко необробленою стороною вниз.12 березня. 2021 р.
Чи потрібно змащувати олією пергаментний папір для випікання?
Тонкі паперові листи часом прилипають до поверхні виробів, а іноді розмокають і тріскаються, тому їх потрібно добре промастити, перед тим як ставити в духовку. Найкращий папір для випічки — пергамент багаторазового використання, покритий шаром силікону, та силіконовий папір, який не потрібно змащувати олією.
Якою стороною покласти на лист папір для випічки?
Запам'ятовуємо: на лист або у форму (причому вона підходить навіть для невеликих форм для кексів) пергамент кладеться матовою стороною вниз, а глянсовою – нагору.