У рисі Басматі містяться антиоксиданти, здатні блокувати та попереджати розвиток ракових клітин.. Вважається, що цей продукт значно знижує ризик розвитку раку кишечника та молочної залози. Рис цього сорту засвоюється повільно. Отже, продукт корисний для збереження стрункості та корекції зайвої ваги.
Як часто можна їсти рис басматі?
Басматі безпечний для харчування, але його слід вживати з обережністю особам із надмірною вагою, а також при запорах та хворобах кишечника. Крупу не варто давати дітям до трьох років, а до 6 не рекомендується давати її частіше за 3 рази на тиждень. Збережена копія
У чому різниця між звичайним рисом та Басматі?
Рис Басматі відмінність від звичайного Найголовніша відмінність – це ніжний аромат і трохи вершковий смак, сформований унікальним регіоном зростання. Як і у виноробстві, у вирощуванні Басматі використовується поняття «терруар» — сукупність кліматичних особливостей та рельєфу місцевості.