Кальцій – необхідний для вживання в період зрощення суглоба та формування кісткової мозолі. Висока концентрація кальцію знаходиться у кисломолочних продуктах, лососі, сардині, а також капусті. Саме ці продукти рекомендовані для щоденного вживання при переломах.18 серп. 2020 р.
Що сприяє швидкому загоєнню переломів?
Зміст:
Необхідно їсти багато свіжих фруктів, багатих на калій. Джерела калію: банани, апельсиновий сік, картопля, волоські горіхи, кедрові горіхи, фундук, курага, гриби, шпинат, соя, сочевиця, арахіс, квасоля, родзинки, риба, м'ясо, молоко. Збережена копія
Які продукти допомагають під час переломів?
Продукти та страви, рекомендовані при переломах
- Супи. Їх слід щодня включати в живлення. …
- Рибу. З риби готують другі та перші страви, її запікають і відварюють, тушкують з овочами;
- Дієтичне, тобто нежирне м'ясо. …
- Молочні продукти. …
- Будь-які види круп. …
- Овочі. …
- Яйця. …
- Ягоди, свіжі фрукти.
Що ніколи не слід робити під час відкритих переломів?
Відкритий перелом у жодному разі не можна вправляти, намагаючись поставити на місце зламану кістку! Це призведе до ще більшої травмування пошкодженої області, збільшить ризик інфікування рани та розвитку остеомієліту (гнійно-некротичний процес у кістковій тканині).
Що допомагає при переломі кісток?
при відкритому переломі – звільнити рану від одягу (зняти або розрізати тканину), зупинити кров, обробити рану та накласти стерильну пов'язку; доставити постраждалого до лікарні, якщо немає можливості викликати швидку.
Харчування при переломах: дієта для зрощення кісток, …
Якщо людина часто ламає кінцівки, то їй потрібно їсти більше корисних продуктів, збагачених унікальними вітамінами та мікроелементами, які й рекомендують лікарі їсти при переломах. Вони повинно бути багато: 1. вітамінів групи B, C, D, К; 2. фосфору; 3. марганцю; 4.