Categories: Корисне

Що краще бичок чи теличка

Скільки набирає бичок за 6 місяців?

від 1,5 до 3 місяців – максимум 600 грамів; до 6 місяців – 3,5 кг; до 12 місяців – 9 кг; до 18 місяців – від 10 до 14 кг залежно від породи.

Скільки літрів молока потрібно теляті на день?

6–8 л молозива має отримати теля в першу добу, до 20% від маси тіла – у наступні дні. Частота годівлі в перші 24 години – не менше 4 разів, з 2 доби до 2 тижнів – 3 рази.

У якому віці можна давати воду теляти?

Для нормального травлення теля з 4-6-го дня життя в проміжках між напуванням молоком треба давати теплу кип'ячену воду досхочу, а з 10-15 дня – сиру доброякісну воду. Пам'ятайте, що нестачу води молоді тварини переносять гірше, ніж нестача кормів. Температура питної води має бути не нижче 12°.

Коли теля стає биком?

Тварина з 8ми до 14ти місяців вважається молодим бичком. М'ясо темніє, стає щільнішим, але, як і раніше, дуже ніжним. Самого м'яса на туші досить багато і важить бичок 160-200 кг. На той час на фермі вже народжуються нові телята, тому бичків довше не тримають.

Телочки чи бики: кого вигідніше тримати у господарстві?
Але який напрямок краще вибрати? Розводити бичків чи молочних корів? Що вигідніше – цим питанням задаються багато фермерів-початківців.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Якісний ремонт телефонів у Тернополі: швидко та надійно

Сучасний смартфон — не просто засіб зв'язку, а повноцінний інструмент для роботи, спілкування й розваг.…

9 години ago

Лікарня Чернівці: сучасна медицина з турботою про кожного пацієнта

У великому місті важливо мати доступ до якісної та своєчасної медичної допомоги. Коли ви шукаєте…

16 години ago

Как изучать несколько языков одновременно и не запутаться

Мы живем в мире, где знание двух-трех языков становится не роскошью, а требованием времени. Многие…

16 години ago

Теплогенератори Бізон — альтернатива твердопаливним котлам

Теплогенератор «Бізон»: рекомендується до придбання У суворих реаліях сучасного агропромислового комплексу врожай залежить не тільки…

4 дні ago

PRYNADA — ресторан, де традиції набувають сучасного звучання

PRYNADA Ukrainian Cafe — це перший ресторан актуальної української кухні, де класичні рецепти набувають сучасного…

5 днів ago

Імідж у деталях: яку роль відіграє пакет у сприйнятті бренду

Бренд – це не просто продукт чи комплекс послуг, а якийсь образ із певним іміджем,…

6 днів ago