Що краще зробити з журавлини на зиму


Як зберегти журавлину на зиму в домашніх умовах?

Воду, призначену для зберігання, треба прокип'ятити кілька хвилин і охолодити. Залити журавлину повністю до верху посуду, закрити. Зберігати у прохолодному місці, можна у холодильнику. В такому стані журавлина гідний до весни або навіть довше, зберігши практично всі вітаміни.

Як можна використовувати журавлину?

Журавлина їдять свіжою, перетирають із цукром, роблять з неї варення та джеми. З журавлини виходять смачні морси, киселі та соки. Для прикраси та для кислинки її додають у салати, гарячі страви та випічку. Журавлина використовується при виготовленні квашеної капусти та у приготуванні гострих соусів до м'ясних та рибних страв.

Як найкраще їсти журавлину?

Лікарі називають журавлину однією з найкорисніших ягід, і рекомендують вживати її щодня у вигляді морсу, у кашах, у пирогах і, звичайно ж, у свіжому вигляді.

Як правильно заморозити журавлину?

Пересипте обсушені ягоди в пакет і щільно зав'яжіть його або в контейнер і щільно закупорьте його кришкою. Помістіть у морозильну камеру. Термін придатності ягід – близько 1,5-2 років. Через 1-2 години заморожування журавлини на зиму буде завершено.

Журавлина на зиму – 10 простих рецептів.

Журавлина – це чудова і дуже корисна ягода, з якої можна придумати велику кількість цікавих та барвистих страв, а також зробити з неї заготовки на зиму. Пропонуємо вам 10 простих …

Вам також може сподобатися

Більше від автора