Цукати в кулінарії Цукати – це зневоднені фрукти з цукром, які особливо корисні для здоров'я та легко зберігаються в середньому один рік, якщо вони захищені від повітря та вологості. Деякі з них можна зберігати до вісімнадцяти місяців, інші — більш короткий період, оскільки вони мають тенденцію псуватися.
Які цукати найкорисніші?
Зміст:
Найбільш корисними за складом вважаються цукати із щільних плодів, у яких при варінні не сильно руйнується м'якоть: абрикоса, груші, яблука, цитрусових, слив тощо. д. У більшості з них міститься багато клітковини. Вона позитивно впливає на травлення та сприяє виведенню шлаків з організму.
Як правильно їсти цукати?
Їх вживають як окремі ласощі, додають у сир, морозиво та креми, а також у всіляку солодку випічку та великодні паски.. Так як цукати мають чудові желіруючі властивості, їх часто кладуть у варення і джеми. Крім того, ці ласощі додають у каші.
Що входить до складу цукатів?
Цукати підсушені плоди або їх частини, зварені у цукровому сиропі. Найчастіше використовують ананаси, папайю, яблука, цитрусові або їх шкірки. Слово походить від німецького zukkade (zucker – "цукор"). Харчова цінність на 100 р.
У чому різниця між сухофруктами та цукатами?
Цукати готують, попередньо замочуючи у цукровому сиропі. Залежно від типу продуктів їх проварюють у цукровій масі або використовують іншу «солодку» методику. В той самий час сухофрукти та екстрено дегідровані плоди не містять жодних допоміжних компонентів.
Що таке цукати: з чого їх роблять, калорійність, …
Багатьом людям здається, ніби цукати – це суцільний концентрований цукор, тому вони раз і назавжди викреслюють їх із