Це дивовижна різдвяна випічка, не просто кекс, це просто свято смаку та аромату. В ідеалі готовий штоллен повинен пролежати 3 – 4 тижні. Для цього його потрібно загорнути в лист пергаменту і зберігати в холодному сухому місці.
Скільки витримується штоль?
Зміст:
Заморозити штоллен можна на 3-4 тижні, як радять майстри. Повторне заморожування не допускається! Більше того: далеко не всім вітчизняним кулінарам відомо, як правильно, в яких умовах "витримувати" ці штоллени, у що загортати, за якої температури і вологості зберігати.
Чи можна штолен їсти відразу?
Традиційно штоллен витримують близько місяця, але якщо навіть збільшити цей термін, з кексом не станеться нічого поганого. Можна їсти його та відразу після приготування, штоллен все одно буде смачним.
Навіщо зберігати штоллін?
Але все ж, зберігати штоллен бажано в сухому прохолодному місці, щоб уникнути неприємного присмаку вершкового масла, що постаріло.
Чи можна дітям їсти штоллен?
Чи можна штолен дітям? Там же алкогооооль! Насправді, весь алкоголь у процесі випікання випаровується, та й із самого початку його там небагато, просто для аромату. Так що можна, можливо.
Навіщо Штоллен дозрівати?
Як пишуть, німецькі пекарі, щолленам потрібен час на дозрівання, саме через мінімум тижня, аромати розкриються повністю і штоллен набуде яскравого та насиченого смаку. Зазвичай штолени печуть вже у листопаді, іноді раніше.
Що означає штольон?
Штоллен – це кекс довгастої форми з великим вмістом прянощів, родзинок, горіхів, цукатів і рясно посипаний цукровою пудрою. На вигляд він повинен нагадувати загорнутого в білосніжну пелюшку новонародженого Ісуса. Ця різдвяна випічка зберегла свою первозданну форму протягом століть.
Коли їдять штолен?
Різдвяна традиція Штоллен — традиційне зимове частування, яке в Німеччині заведено готувати на Різдво.