Встановлено термін придатності фасованого сиру, упакованого в харчову стрейч-плівку: для твердих (напівтвердих) при фасуванні у спеціалізованому приміщенні з дотриманням температурних режимів зберігання – не більше 7 діб, при фасуванні у торговому залі – не більше 3 діб; для м'яких незалежно від місця фасування – не більше …
Скільки сир зберігається після розкриття вакуумної упаковки?
Зміст:
- 1 Скільки сир зберігається після розкриття вакуумної упаковки?
- 2 Скільки придатний сир після відкриття упаковки?
- 3 Скільки можна зберігати нарізаний сир?
- 4 Скільки може зберігатись нарізаний сир у магазині?
- 5 Чи можна їсти прострочений сир у вакуумній упаковці?
- 6 Що можна зробити із запліснявілого сиру?
- 7 Який термін придатності ковбасного сиру?
Термін зберігання сиру після розкриття упаковки менше, становить 5 днів, незалежно від того, яка це розфасовка – розрізаний або натертий, запечатаний у полімерну плівку, вакуумне пакування. На складі продукт зазвичай зберігається терміном трохи більше 1-2 місяців за умов максимально наближених до виробничим.
Скільки придатний сир після відкриття упаковки?
12 годин Згідно СанПіН харчові продукти після розкриття упаковки у процесі реалізації слід реалізувати в строк не більше ніж 12 годин з моменту її розтин за дотримання умов зберігання. Таким чином, вказаний виробником термін придатності змінився та став становити 12 годин.
Скільки можна зберігати нарізаний сир?
Росспоживнагляд: Нарізаний сир слід реалізувати у строк не більше 12 годин
Скільки може зберігатись нарізаний сир у магазині?
Якщо магазин розфасовує сир для споживачів, то термін придатності такої сирної нарізки становить 12 годин, і саме цей термін має бути зазначений на упаковці, що розфасовує.
Чи можна їсти прострочений сир у вакуумній упаковці?
М'які сири, наприклад, бри і камамбер, можна їсти протягом п'яти-семи днів із моменту закінчення терміну придатності. Умова колишня — весь цей час продукт мав перебувати у неушкодженій заводській упаковці за температури не вище +5. А ось твердий сир на кшталт пармезану та чеддера спокійно можна їсти ще півтора місяці.
Що можна зробити із запліснявілого сиру?
У більшості випадків для твердих та напівтвердих сирівдостатньо видалити цвіль ножиком, підрізати 1-2 мм. сиру під пліснявою та спокійно робити бутерброд. А от якщо пліснява виникла на йогурті, кремових сирах, типу філадельфія, рікотта, тоді краще викинути всю упаковку.
Який термін придатності ковбасного сиру?
Щодо терміну придатності, то ковбасний сир у плівці може зберігатися до 4 місяців. Термін придатності препарату в парафиновой оболонці – трохи більше 2-х місяців. Якщо упаковка ковбасного сиру волога, то зберігали його неправильно. Такий продукт має низькі смакові характеристики.