Від чого корисно каштан

Каштан зміцнює стінки кровоносних судин, виводить зайву рідину, тонізує шкіру, покращує обмін речовин, має протизапальну, знеболювальну, капіляроукріплюючу дію. Каштан Здавна використовується для лікування судинних захворювань.

Як правильно їсти каштан?

Їх очищають і їдять гарячими, запиваючи виноградним соком, пивом чи сидром. Головне проткнути шкаралупу горіхів перед запіканням, інакше каштани вибухнуть під час теплової обробки. А ще каштани варять і готують на пару, додають у супи, соуси, салати, запіканки та гарніри, начиняють ними курку та різдвяну індичку.

Як приймати каштан для лікування?

Також цілющими властивостями володіє свіжий сік квіток каштану, його можна приймати двічі на день по 30 крапель на 1 ст. ложку води. Препарати кінського каштана сприяють зниженню згортання крові, зміцнюють венозні стінки, а також перешкоджають утворенню нових тромбів і розсмоктують наявні.

Вам також може сподобатися

Більше від автора