Чи можна реанімувати засохлу мастику?
Не поспішайте викидати засохлу кондитерську мастику. Цукрову масу ще можна реанімувати та використовувати за призначенням. Для цього покладіть її в герметичний контейнер і помістіть у гарячу воду або розігрійте в мікрохвильовій печі. Після цього ретельно розмішайте масу і за потреби додайте трохи цукрової пудри. Збережена копія
Як працювати з мастикою, якщо вона тверда?
Робота з мастикою Якщо мастика надто тверда, то відправляємо її в мікрохвильову піч на розігрів. Імпульсно по 10 секунд нагріваємо, перевіряючи після кожного включення. Щойно мастика злегка розм'якла, продовжуємо вже руками. Розминаємо і можна ліпити фігурки.