Які бувають кокоси?
Зміст:
- 1 Cocos nucifera, справжня кокосова пальма 1.1 Різновиди 1.2 Використовує
- 2 Інші пальми з плодами, схожими на кокоси 2.1 Морський кокос (Lodoicea maldivica) 2.2 Желе пальма (Butia capitata) 2.3 Пальміра (Borassus flabellifer) 2.4 Пежибай (Bactris gasipaes) 2.5 Салаца (Salacca edulis)
18-Dec-2020
У чому різниця між зеленим та коричневим кокосом?
Цікаво, що всі ці кокоси – Це різні стадії дозрівання. Зелений кокос знімають із пальми через 6 місяців після цвітіння. Собою він представляє великий горіх, покритий шкіркою зеленого кольори. У процесі дозрівання шкірка стає коричневий.
Як дізнатися свіжий кокос чи ні?
Як визначити, що кокос не свіжий? Дуже просто. Достатньо, «продірявивши кокос», скуштувати на смак його воду. Якщо горіх свіжий, вона буде рідкою, прозорою та солодкою, без кислого чи гіркого присмаку.
Що усередині питного кокосу?
Усередині найцінніше — це, так зване, молочко. Але й м'якоть кокоса тут заслуговує на окрему увагу. Вона настільки ніжна та м'яка, що її навіть порівнюють із цукерками «пташине молоко». Придбати питний кокос ви можете у нашому інтернет-магазині за найдоступнішими цінами.
Чому у нас кокос коричневий?
Так, кокос справді буває і зеленим, і коричневим, але йдеться не про різновиди, а про дві стадії дозрівання кокоса. Колір шкірки залежить від пори року, коли його було зірвано. Зелені кокоси збирають приблизно через півроку після того, як дерево відцвіте, а коричневим дають дозріти ще якийсь час.
Який кокос можна пити?
Розрізняються типово тайські харчові кокосові плоди, малайзійські, а також питний бразильський сорт. кокоса Coco Anão. Кокосову воду можна пити безпосередньо з кокоса, пробивши гострим предметом отвір у плоді (одне з трьох отворів у кокосі – м'яке, і його можна, можливо пробити без особливих зусиль).
Чи можна їсти зелені кокоси?
Є її можна, можливопросто зіскребаючи ложечкою зі стінок. Смак соку різний майже у кожному кокосібуває солодший або кисліший, залежно від стадії зрілості кокоса. Від цього залежить товщина і консистенція м'якоті. Чим молодший кокостим тонше і м'якше шар м'якоті і тим кисліше сік.
Залишити відповідь