Для цього ягоди смородини потрібно розкласти невеликими порціями між двома шарами натуральної тканини і помістити на блюді в піч. Час сушіння займає близько двох хвилин. Якщо ягоди не просушилися, час можна додати, але сушку все ж таки краще розбити на періоди, і, не рідше, ніж через 30 секунд, перевіряти їх на готовність.
Як сушити смородину на повітрі?
Зміст:
Сушіння ягід на повітрі Застеліть пергаментний папір і викладіть ягоди рівним шаром. Винесіть піддони на балкон або горище, і накрийте ягоди шаром марлі. Періодично перемішуйте ягоди на піддоні. Як тільки ягоди добре підсушаться, завершіть процес у духовці, попередньо розігрівши її до 55°С.
Що робити із сушеною смородиною?
Її використовують як начинку в пиріжки та пироги, додають у кекси, мафіни, торти, манники. Тільки в цьому випадку сушена смородина у сушарці Ezidri більш виграшна, ніж свіжа, тому що вона не дає сік і при випіканні стає м'якою, а свіжа пускає сік, що може зіпсувати якість випічки.
Як зробити сублімовану смородину?
Розкажемо, як роблять сублімовані ягоди у промислових масштабах.
- Продукти піддають швидкому заморожуванню при температурі до -200 °С. Рідина, що міститься в ягодах, перетворюється на лід. …
- Продукти поміщають у спеціальну герметичну вакуумну камеру. …
- Ретельно висушені ягоди розфасовують по герметичних упаковках.
Як правильно сушити смородину?
Смородину перебрати, видаливши зіпсовані, пом'яті ягоди, плодоніжки. Розкласти ягоди в один шар на ґрати сушарки для овочів та фруктів. Сушити протягом 6-7 годин. Готова смородина повинна бути схожа на родзинки – м'яка, але сік при натисканні виділятися не повинен.
Як сушити смородини на чай?
Для цього ягоди смородини потрібно розкласти невеликими порціями між двома шарами натуральної тканини і помістити на блюді в піч. Час сушіння займає близько двох хвилин. Якщо ягоди не просушилися, час можна додати, але сушіння все ж таки краще розбити на періоди, і, не рідше, ніж через 30 секунд, перевіряти їх на готовність.
Як сушити смородину на чай?
Сушити листя смородини можна двома способами:
- У приміщенні, що добре провітрюється, або на відкритому повітрі в тіні. Можете сушити листя на горищі або на балконі, але подбайте про те, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені.
- У духовці за температури 50–60 °C.
Jul 5, 2018
Як використовувати сушені ягоди?
Сушені ягоди без цукру та інших консервантів – ласощі, які можна заготовити влітку про запас. У сушеному вигляді ягоди зберігають більшу частину вітамінів, набувають більш концентрованого смаку і аромату. Ягоди можна додавати в каші, чаї, компоти, а також у корисні вівсяні батончики та домашній шоколад.
Чим корисна чорна смородина?
Плоди чорної смородини незамінний засіб при простудних інфекційних захворюваннях різної природи. Пектини – зв'язують та прибирають з організму отрути, холестерин та іони важких металів, таких як кобальт, свинець, ртуть і стронцій, тому смородина так корисна при всіляких отруєннях та інтоксикаціях.