Як правильно писати коптити чи коптити


Що означає коптити рибу?

Копчення – процес теплової обробки їжі за допомогою ароматизації, підрум'янювання, приготування або консервування шляхом впливу на неї диму від палаючого або тліючого матеріалу, найчастіше дерева. М'ясо, рибу і чай лапсанг сушонг часто коптять.

Як коптити м'ясо курки?

Як коптити курку у коптильні

  1. Насипте деревну тріску на дно коптильні. …
  2. Встановіть піддон для збирання жиру поверх тріски та ґрати зверху.
  3. Викладіть на ґрати курку черевцем донизу.
  4. За годину перевірте готовність. …
  5. Зніміть коптильню з вогню.
  6. Дістаньте курку і остудити при кімнатній температурі близько двох-трьох годин.

Як правильно коптити холодного копчення?

При холодному копченні оброблену рибу солять 12-16 годин, підсушують, трохи підв'ялюють, відрізають голову, підвішують за хвіст і коптять у диму в бочці 1-3 доби при температурі 30-40°С. Засолювання риби для холодного копчення робиться такою ж, як рибу хотіли зав'ялити.

Що коптити?

Гурмани коптять не тільки м'ясо, рибу та сало, а й овочі та навіть фрукти. Особливо смачними виходять кабачки, баклажани, часник, помідори. Їх подають як гарнір, окремо або у складі овочевих страв, і це справжні делікатеси.

Як правильно пишеться коптити чи коптити – Портал по …

Як правильно пишеться слово «коптити» коптити коптитися, копчуся, коптитися (випускати кіптяву; покривати кіптявою; готувати копченням)

Вам також може сподобатися

Більше від автора