Як правильно заварити віник з ялиці

Запарити ялицевий віник можна як завжди в окропі на 10-20 хвилин, або потримати в гарячій воді 3 годинитоді всі корисні речовини вдається зберегти. Настій, отриманий після запарювання віника, можна використовувати для миття волосся або ополіскування тіла.

Чи потрібно запарювати віник із ялиці?

Хвоя свіжого віника з ялиці не вимагає розпарювання, вона і без замочування ніжна, не коле та не травмує шкіру. До того ж, у теплому приміщенні вона і без запарювання активно виділяє фітонциди, наповнюючи лазню приємним ароматом. Збережена копія

Як заготовити віники з ялиці?

Найкраще збирати віники з ялиці у першу половину сонячного дня, коли напередодні не було дощу. Дерева мають бути віддалені від доріг, заводів, господарств, де використовують добрива, пестициди. Перед збором треба дізнатися, чи не проводили тут потраву кліщів, гусениць, які нищать ліси.

Вам також може сподобатися

Більше від автора