Categories: Корисне

Як правильно зберігати мед вдома?

Оптимальною для зберігання меду в домашніх умовах вважається температура від 0 до +20 °С. Мед ризиковано нагрівати, але безпечно охолоджувати до температури не нижче нуля градусів: тоді якість меду не змінюється, він стає густішим.

Чи потрібно зберігати мед у холодильнику?

У холодильнику температура практично не змінюється, а це важлива умова. Вологість усередині холодильника мінімальна, тому друга важлива умова також дотримано. Влітку холодильник – найкраще місце, де можна зберігати мед. При цьому посуд повинен міцно закриватися, щоб захистити мед з інших запахів.

Чому не можна зберігати мед у холодильнику?

Через різкі перепади температури мед може змінити колір, нерівномірно "зацукритися" і втратити частину свого аромату. Тому якщо ви вирішили зберігати мед в холодильникуто зберігайте його там до кінця.

Чи можна зберігати мед у пластиковій банці?

Дозволено тримати мед і в контейнерах із сертифікованого харчового пластику, але з однією умовою – термін зберігання меду у пластиковій тарі не може бути більше року.

Скільки можна зберігати мед за кімнатної температури?

Якщо йдеться про зберігання продукту при кімнатній температурі, то термін придатності дорівнює 2 рокам. Якщо говорити про показники Держстандарту, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців. Але ГОСТ також дозволяє зберігати продукт до 2 років, якщо він упакований герметично.

Де найкраще зберігати мед?

Оптимальною для зберігання меду у домашніх умовах вважається температура від 0 до +20 °С. Мед ризиковано нагрівати, але безпечно охолоджувати до температури не нижче нуля градусів: тоді якість меду не змінюється, він стає густішим.

Де і як потрібно зберігати мед?

Мед повинен зберігатися при температурі від -6 до +10, максимум +20 градусів за Цельсієм. Якщо продукт нагрівається до 40 ° С, то левова частка його корисних властивостей випаровується відразу. При кімнатній температурі ласощі також розшаровуються і псуються. Тому якщо у квартирі досить тепло, краще зберігати мед в холодильнику.

Що відбувається з медом при тривалому зберіганні?

Висока концентрація цукрів ускладнює розвиток мікроорганізмів, тому мед не прокисає і не протухає. Однак при тривалому зберіганні частина летких речовин випаровується, що послаблює аромат. Тому старий мед хоч і придатний для харчування, але вважається недоброякісним продуктом.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Флаги армейских подразделений от VIKING: символ гордости и чести

Флаги армейских подразделений являются не только символом гордости, но и важным элементом военной символики. Они…

12 години ago

Переваги пінопласта для фасада: практичний та ефективний вибір для утеплення

Чому обирають пінопласт для фасада? Пінопласт для фасада залишається одним із найбільш популярних матеріалів для…

16 години ago

Розширені можливості Kommo CRM для автоматизації бізнес-процесів

Автоматизація в будь-якому бізнесі допомагає мінімізувати фактори, що знижують прибутковість. Наприклад, обробка лідів часто є…

21 годину ago

Мікроскоп Flexion Twin: Інновації та зручність в одному пристрої

Сучасна стоматологія стрімко розвивається, і для забезпечення високих стандартів обслуговування необхідні інноваційні інструменти. Одним з…

2 дні ago

Інформаційний портал ФАКТ: джерело об’єктивних новин та аналітики

Сайт ФАКТ: історія та концепція Платформа ФАКТ з'явилася на інформаційному просторі України як відповідь на…

2 дні ago

Як вибрати ідеальний одяг для новорічної фотосесії малюка

Вибір одягу для новорічної фотосесії малюка – це ціла пригода! Від правильного вбрання залежить, наскільки…

4 дні ago