Categories: Корисне

Як приготувати м'ясо для стейку?

Що потрібно, щоб приготувати стейк?

Розігріваємо сковороду, змащуємо стейки маслом, ні в якому разі ні солимо і не перчимо! Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка.

Як витримати яловичину для стейку вдома?

У домашніх умовах можна зробити так: купити охолоджене м'ясо, загорнути в пергамент або вафельний рушник і залишити в холодильнику на п'ять-шість днів, але не більше. Навіть за цей час якість м'яса помітно покращиться: воно стане м'якшим і насиченішим.

На чому краще смажити стейки?

Для домашніх кухонь сковорода-гриль – найочевидніший спосіб приготування. стейка: вона досить компактна і не дуже дорога У типової сковороди-гриль товсте дно, яке довго нагрівається та довго тримає тепло. Це дозволяє прогріти стейк до готовності без засмажування м'яса до чорного кольору.

Скільки смажити стейк до повного прожарювання?

Найбільш оптимальний ступінь прожарювання — Medium well — майже повністю просмажений стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожної сторони становить 5-6 хвилин. Well done – сильно просмажений стейк по всій товщині сіро-коричневого кольору. Час приготування – 6-7 хвилин з кожного боку.

Чи потрібно відбивати стейк?

У жодному разі не варто відбивати стейк. Якщо його відбити, він втратить структуру м'язової тканини і при смаженні втратить всі соки. Перед початком приготування стейку потрібно Нагрітися до кімнатної температури, для цього просто залиште його на столі на 30-40 хвилин.

Які приправи використовувати для стейків?

Якщо ви любите експерименти та плануєте додати пікантну ноту готовому стейку, крім стандартних солі та перцю варто розглянути варіанти:

  • часник;
  • розмарин;
  • чебрець;
  • орегано;
  • перець чилі.

Як визріває стейк?

— Покладіть м'ясо на ґрати. Потім посуньте лоток і чекайте. 2-4 тижні – якщо потрібно тільки додати ніжності, 4-6 тижнів для отримання знаменитого смаку м'яса сухого визрівання та 6-8 (або більше) тижнів, якщо ви хочете дійсно незвичайний та яскравий аромат та смак.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Запчастини на культиватор та John Deere запчастини в Україні

ТОВ ТК «Ванагро» — ваш перевірений постачальник сільськогосподарської техніки та комплектуючих в Україні. Якщо вас…

2 дні ago

Орієнтування та стрільба в темряві: чому тепловізійний приціл — вибір професіоналів

Темрява завжди була викликом для людей — особливо, коли йдеться про орієнтування на місцевості чи…

2 дні ago

Використання альтернативних джерел енергії для обігріву басейну

Обігрів басейну — це важлива складова його повноцінного використання не лише влітку, а й у…

2 дні ago

Обслуговування бізнесу банками України: фінансова опора для малого та середнього підприємництва

Успішний бізнес не існує без надійного фінансового партнера. Саме банки виконують роль стабілізатора та каталізатора…

5 днів ago

В чем заключаются основные преимущества пейнтбола?

Пейнтбол — это не просто стрельба красками, а настоящая тактическая игра, требующая продуманной стратегии. Чтобы…

5 днів ago

Чому варто переходити на сонячну енергію вже сьогодні?

Енергетична незалежність більше не є привілеєм обраних — вона стає досяжною для кожного українця. В…

1 тиждень ago