Categories: Корисне

Як приготувати м'ясо для стейку?

Що потрібно, щоб приготувати стейк?

Розігріваємо сковороду, змащуємо стейки маслом, ні в якому разі ні солимо і не перчимо! Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка.

Як витримати яловичину для стейку вдома?

У домашніх умовах можна зробити так: купити охолоджене м'ясо, загорнути в пергамент або вафельний рушник і залишити в холодильнику на п'ять-шість днів, але не більше. Навіть за цей час якість м'яса помітно покращиться: воно стане м'якшим і насиченішим.

На чому краще смажити стейки?

Для домашніх кухонь сковорода-гриль – найочевидніший спосіб приготування. стейка: вона досить компактна і не дуже дорога У типової сковороди-гриль товсте дно, яке довго нагрівається та довго тримає тепло. Це дозволяє прогріти стейк до готовності без засмажування м'яса до чорного кольору.

Скільки смажити стейк до повного прожарювання?

Найбільш оптимальний ступінь прожарювання — Medium well — майже повністю просмажений стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожної сторони становить 5-6 хвилин. Well done – сильно просмажений стейк по всій товщині сіро-коричневого кольору. Час приготування – 6-7 хвилин з кожного боку.

Чи потрібно відбивати стейк?

У жодному разі не варто відбивати стейк. Якщо його відбити, він втратить структуру м'язової тканини і при смаженні втратить всі соки. Перед початком приготування стейку потрібно Нагрітися до кімнатної температури, для цього просто залиште його на столі на 30-40 хвилин.

Які приправи використовувати для стейків?

Якщо ви любите експерименти та плануєте додати пікантну ноту готовому стейку, крім стандартних солі та перцю варто розглянути варіанти:

  • часник;
  • розмарин;
  • чебрець;
  • орегано;
  • перець чилі.

Як визріває стейк?

— Покладіть м'ясо на ґрати. Потім посуньте лоток і чекайте. 2-4 тижні – якщо потрібно тільки додати ніжності, 4-6 тижнів для отримання знаменитого смаку м'яса сухого визрівання та 6-8 (або більше) тижнів, якщо ви хочете дійсно незвичайний та яскравий аромат та смак.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Годинник Rolex Yacht-Master символ морської елегантності та престижу

Rolex Yacht-Master — це не просто годинник, це втілення морської розкоші, де поєднуються високі технології…

8 години ago

Флаги армейских подразделений от VIKING: символ гордости и чести

Флаги армейских подразделений являются не только символом гордости, но и важным элементом военной символики. Они…

2 дні ago

Переваги пінопласта для фасада: практичний та ефективний вибір для утеплення

Чому обирають пінопласт для фасада? Пінопласт для фасада залишається одним із найбільш популярних матеріалів для…

2 дні ago

Розширені можливості Kommo CRM для автоматизації бізнес-процесів

Автоматизація в будь-якому бізнесі допомагає мінімізувати фактори, що знижують прибутковість. Наприклад, обробка лідів часто є…

3 дні ago

Мікроскоп Flexion Twin: Інновації та зручність в одному пристрої

Сучасна стоматологія стрімко розвивається, і для забезпечення високих стандартів обслуговування необхідні інноваційні інструменти. Одним з…

3 дні ago

Інформаційний портал ФАКТ: джерело об’єктивних новин та аналітики

Сайт ФАКТ: історія та концепція Платформа ФАКТ з'явилася на інформаційному просторі України як відповідь на…

4 дні ago