Як приготувати швидко плов тільки з рису


Що потрібно зробити, щоб рис був розсипчастим у плові?

Класичні сорти рису – у них міститься мінімальна кількість крохмалю – для плову, що забезпечують його розсипчасту структуру. Готується так само, як і круглий, приблизно 20 хвилин. Найбільш цікавою за смаком страва виходить, якщо використовувати сорти Жасмин чи Басматі.

Скільки потрібно склянок води на одну склянку рису для плову?

2,5 склянки Пропорції: 1 склянка рису 2,5 склянки води. Виберіть відповідний посуд: це має бути каструля з товстим дном, казан чи тажин. Не варто використовувати емальовані каструлі, тому що в них рис може пригоріти та зіпсувати аромат страви.

Скільки часу потрібно замочувати рис для плову?

Перед приготуванням рис потрібно замочувати водою та залишати на одна година, а потім ретельно промивати, допомагаючи зернам відокремитися один одного. Якщо все зробити правильно, плов вийде розсипчастим та дуже ніжним. Особливість сорту – великі зерна та низький вміст крохмалю.

Яка пропорція рису та води для плову?

Пропорції рису та води для плову Ідеальна пропорція складає 1:3. Іншими словами, на 1 склянку рису потрібно 3 склянки рідини, включаючи зірвак. Може здатися, що рідини забагато, але ні! Під час приготування рис помітно збільшиться у розмірі, насичуючись ароматним бульйоном.

Як приготувати швидко плов тільки з рису

Як приготувати плов тільки з рису? Плов – це традиційна страва середньовічної кухні. Оригінальний рецепт готують з баранини чи яловичини, …

Вам також може сподобатися

Більше від автора