Categories: Корисне

Як за темперований шоколад?

Чому після темперування м'який шоколад?

Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C. Але якщо справжній шоколад добре відтемперований, він не плавиться в руках миттєво. Що таке темперування шоколаду?

Що потрібне для темперування шоколаду?

обладнання для темперування шоколаду

  1. Температура приміщення. Дуже важливо підтримувати температуру в приміщенні 16-22°С.
  2. Робоча поверхня. …
  3. Силіконова лопатка – найзамінніший прилад на кухні у кондитера і шоколаття.
  4. Пластикова миска необхідна, щоб топити шоколад. …
  5. Пірометр.

Навіщо потрібно темперування шоколаду?

Ціль темперування полягає в тому, щоб прекристалізувати какао-олію в шоколаді. Вся справа в температурі, за якої шоколад переробляється. В процесі темперування какао-масло в шоколаді набуває стійкої кристалічної форми. Це гарантує твердість, силу стиснення та блиск кінцевого охолодженого продукту.

Як зробити темперований шоколад у домашніх умовах?

Розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані та доведіть до тієї шкали температури, яка відповідає вашому шоколаду (темному, молочному або білому) і одразу додайте від 15 до 20% калет з температурою 20 °C. Добре перемішайте шоколад, доки калеты не розчиняться.

Чому домашній шоколад м'який?

Кристалізація масла какао. У розплавленому шоколаді молекули жирних кислот масла какао розташовані безладно і перебувають у постійному русі. Коли шоколад охолоджують без дотримання спеціальних правил, молекули утворюють пухку структуру з нестабільних кристалів. шоколад м'який та липкий.

Чому шоколад прилипає до пластикової форми?

Шоколад набув дивної текстури, став дуже ламким. Підсумок – використання шоколаду без темперування призводить до прилипання шоколаду до формі та зміни його текстури. Змащувати силіконові форми для шоколаду не потрібно, якщо у Вас якісний молд.

Як можна збільшити плинність шоколаду?

Максимум 10% какао олії в шоколад підвищують його плинність. Тут головне не переборщити. А краще купити із 4 краплями.

Як зробити, щоб шоколад не прилипав до форми?

Ось деякі рекомендації від нас, що робити якщо шоколад все-таки прилипає до формі.

  1. Спробувати збільшити час охолодження шоколаду.
  2. Спробуйте добре промити форму миючим засобом та повністю висушити.
  3. Перевірте, чи правильно Ви темперуєте шоколад.
admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Шкаф-купе на заказ — идеальное сочетание стиля, практичности и персонального подхода

Современный интерьер невозможно представить без мебели, которая не только украшает пространство, но и выполняет важные…

1 день ago

Газові колонки Атем (Житомир): ефективність, перевірена часом

Газові колонки залишаються одним із найзручніших способів отримання гарячої води в умовах нестабільного централізованого постачання.…

3 дні ago

Ломбард як сучасне фінансове рішення: чому варто звернутися до «Золотої скрині»

У житті кожного можуть трапитися непередбачувані ситуації, коли гроші потрібні терміново. Банки не завжди готові…

3 дні ago

Складська техніка: основа сучасної логістики

У світі сучасної логістики складська техніка займає центральне місце серед інструментів, які забезпечують ефективну організацію…

4 дні ago

Чому купівля волосся набирає обертів в Україні

Сьогодні багато українців шукають способи не лише заробити додаткові кошти, а й зробити це швидко…

6 днів ago

Економія без шкоди для здоров’я: як обрати оптимальний корм для котів в умовах обмеженого бюджету

"Кіт Васько вже третій день крутить носом від нового економ-корму", — скаржилася мені подруга Оксана…

7 днів ago