Чи можна ставити темперований шоколад в холодильник?
Зміст:
- 1 Чи можна ставити темперований шоколад в холодильник?
- 2 Як правильно охолоджувати шоколад?
- 3 Як довго стабілізується темперований шоколад?
- 4 Чи можна Темперувати пористий шоколад?
- 5 Чому після темперування м'який шоколад?
- 6 Чому темперований шоколад швидко тане?
- 7 Як остудити гарячий шоколад?
- 8 Де краще охолоджувати шоколад?
Глазур темперувати не потрібно, але й на смак вона така собі. Якщо ви розтопите шоколад і просто заллєте його, скажімо, у форму, він не застигне за кімнатної температури, залишиться м'яким. У морозилці або холодильнику він, звичайно, затвердіє, але тільки-но ви його звідти дістанете, знову розм'якшиться.
Як правильно охолоджувати шоколад?
Поставте свіжі формовані шоколадні фігури в холодильник з гарною системою вентиляції на 30 хвилин при 14-16°C (або довше у разі великих порожнистих фігур), щоб вони повністю кристалізувалися.
Як довго стабілізується темперований шоколад?
Якщо Ви дотримувалися температури, то за кілька хвилин шоколад почне густіти. Блискуча поверхня перетвориться на матову. Залишаємо шоколад у прохолодному місці на стабілізацію на 24 години. За цей час розтоплені кристали какао олії знову стануть твердими.
Чи можна Темперувати пористий шоколад?
І звичайно ж, для темперування не можна використовувати пористий шоколад.
Чому після темперування м'який шоколад?
Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C. Але якщо справжній шоколад добре відтемперований, він не плавиться в руках миттєво. Що таке темперування шоколаду?
Чому темперований шоколад швидко тане?
Темперований шоколад має більш високу температуру плавлення (не тане в руках), швидко застигає.
Як остудити гарячий шоколад?
Найбільш переважна форма видалення тепла, що виділяється при охолодженні шоколаду – Конвекція, використання якої дозволяє дуже точно регулювати процес шляхом контролю температури потоку повітря. Зазвичай температура повітря становить 7°C, швидкість потоку повітря близько 7 м/сек.
Де краще охолоджувати шоколад?
як охолоджувати шоколад? Ідеальна температура для охолодження шоколаду, який використовувався для формування близько 10 – 12°С. Шоколад для покриття краще остуджувати при температурі 15-18°С. Обов'язково уникайте коливання температури більше ніж на 10°С.