Categories: Корисне

Які вітаміни не руйнуються при варінні?

При варінні практично не страждають жиророзчинні вітаміни – А, D, E і К. Для водорозчинних вітамінів втрати неоднакові. Найбільші втрати зазнають вітаміни С та В9 (фолієва кислота) — до 80–90%. Вміст інших вітамінів групи В падає на 30-50% залежно від тривалості кип'ятіння, подрібненості продукту тощо.

Які вітаміни залишаються після термічної обробки?

Вітаміни групи реагують на нагрівання по-різному. Вітамін В9 (фолієва кислота) майже повністю руйнуються в результаті теплової обробки. Вітамін У 3 (вітамін РР, або нікотинова кислота), навпаки, практично не страждає від нагріву.

Який відсоток вітамінів групи В губиться при кулінарній обробці?

Водорозчинні вітаміни групи У стійкі при нагріванні в кислому середовищі, а в лужному та нейтральному середовищі руйнуються на 20-30%, частково вони переходять у відвар.

Як зберегти вітаміни при варінні?

Якщо ви відварюєте овочі, обов'язково кладіть їх у киплячу воду. При швидкому нагріванні вітаміни, особливо, зберігаються значно краще. Дотримуйтесь «правила борщу»: закладайте овочі в киплячу воду в такій послідовності, щоб вони зварилися одночасно.

Які вітаміни вбиває окріп?

На жаль, при термічній обробці багато вітаміни просто просто зникають вже при температурі вище 40-50 градусів. Цілком зникають такі вітаміни як D, E і K, і сильно скорочується кількість вітамінів групи B та C.

Що відбувається при термічній обробці овочів?

При термічній обробці товсті клітинні стінки багатьох рослин руйнуються, вивільняючи поживні речовини, що зберігаються в них.

Що відбувається з вітамінами під час кип'ятіння?

При варінні практично не страждають жиророзчинні вітаміни – А, D, E і К. Для водорозчинних вітамінів втрати неоднакові. Найбільші втрати зазнають вітаміни С та В9 (фолієва кислота) – до 80-90%. Зміст інших вітамінів групи В падає на 30-50% залежно від тривалості кип'ятіння, подрібненості продукту тощо.

Як руйнується вітамін К?

Вітамін До стійкий до дії високих температур, крім нагрівання у лужному середовищі. Руйнується ультрафіолетовими променями.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Синдром Жильбера: симптоми, діагностика та сучасні методи виявлення

Ви помічали, що іноді ваша шкіра або білки очей набувають ледь помітного жовтуватого відтінку, особливо…

23 години ago

Осінь зі смаком Італії: як il Molino перетворює гарбуз на мистецтво

Осінь у Києві має свій ритм: прохолодні ранки, повільні прогулянки, аромат кориці у кав’ярнях і…

23 години ago

Бюро переводов как инструмент уверенного выхода на международный рынок

Современные компании все чаще ведут деятельность за пределами своей страны, а значит, возникает необходимость в…

4 дні ago

Стиральная машина выбивает пробки — проверка ТЭНа и проводки

Стиральная машина, внезапно "вырубающая" автоматический выключатель (пробки) или УЗО в щитке, сигнализирует о серьезной электрической…

4 дні ago

Измерительные приборы: точность и контроль на каждом этапе строительства

Современное строительство, ремонт и производство невозможно представить без надежных инструментов для контроля качества. Именно поэтому…

5 днів ago

Чому важливо купити літню гуму вчасно

Перехід на сезонні шини — це питання безпеки та комфорту. Коли температура піднімається вище +7°C,…

5 днів ago