Корисні властивості кунжуту Насіння є джерелом кальцію, що служить для зміцнення кісток, зубів, нігтів, волосся.. Сприяє очищенню крові від холестерину, запобігає всмоктуванню шкідливого холестерину в кров. Якщо щодня вживати зерна кунжуту, це буде чудовою профілактикою атеросклерозу та ін.
Скільки насіння кунжуту можна з'їдати за день?
Зміст:
Оптимальною добовою нормою кунжуту для здорової людини вважаються 2-3 чайні ложки. Як і з усіма натуральними засобами, що використовуються в медичних цілях, кунжут має і протипоказання, які можуть завдати шкоди людям з певними хворобами.
Як правильно їсти кунжутне насіння?
Насіння Кунжуту готове до вживання, не вимагає заварювання: Кунжут використовується у приготуванні дуже корисної олії, а також у кулінарії. Їм можна посипати всілякі страви – овочеві салати, м'ясо-гриль. Кунжут можна додавати в коктейлі з клітковиною та спортивні фітококтейлі..
Навіщо їсти кунжут щодня?
Кунжут містить фітоестрогени – рослинні компоненти, що частково нагадують гормон естроген. В тому випадку, коли у жінки низький свій рівень естрогену, наприклад, під час менопаузи, насіння кунжуту може бути для неї корисним – наприклад, може допомогти з припливами.
Кому не можна їсти насіння кунжуту?
Якщо у вас варикоз, проблеми з судинами та тромби, Кунжут не можна вживати. Він підвищує згортання крові; Якщо ви вагітні або годуєте грудьми, кунжут вживати не варто; При надмірному споживанні може спричинити харчову алергію. Збережена копія
Кунжут: користь та шкода, 15 неймовірно корисних властивостей
Інші важливі сполуки: 1. Фітостероли-714 мг (1298% від РДН). З них: кампестерол – 12 мг, бета-ситостерол – 210 мг, стигмастерол – 1 мг. Наявність 525% бета-ситостеролу дозволяє віднести кунжут до жіночих продуктів. 2. Пурини-37 мг (29,3% від РДН) Кунжут є джерелом