Листя ліщини корисні при анемії, авітамінозі, нестійкому стільці, порушенні апетиту. Чоловікам ліщина допомагає полегшити стан при простатиті, аденомі. Листя мають сечогінний ефект при захворюваннях нирок, що застосовуються для профілактики атеросклерозу.
Як правильно заварювати листя фундука?
Настій листя ліщини: заварити 200 мл окропу 1 столову ложку подрібненого листя, настояти 30 хвилин, процідити. Пити по півсклянки 3-4 рази на день при перерахованих вище захворюваннях.
Чи можна їсти листя фундука?
Листя дерева також є джерелом харчування . У 15 столітті з листя ліщини готували нотай – гостре рагу зі свинини. У Шотландії 18 століття люди перемелювали листя ліщини для приготування борошна для печива та хліба.