Хто має тухлу рибу?

Практично весь світ з жахом верне ніс, а шведи вважають його делікатесом для загартованих. Певне, суворі предки-вікінги передали нащадкам сильний характер. Тому що ласують шведи, якщо говорити без реверансів, тухлим оселедцем. Але вважають за краще називати її більш елегантно – закинутим оселедцем. Mar 18, 2019

Звідки сюрстремінг?

У Швеції до таких делікатесів відноситься всім відомий квашений оселедець (сюрстремінг). Їдять її не всі, але з року в рік вона стає все популярнішою.

Як їдять тухлу оселедець?

Якщо ви фанат всього гастрономічного і вирішили скуштувати шведську квашену оселедецьВам необхідно знати, як її потрібно їсти. У Швеції поширений наступний варіант: На житній хліб намазують вершкове масло, зверху кладуть сюрстремінг і кілька шматочків вареної картоплі.

Що за консерва сюрстремінг?

Сюрстремінг (швед. surströmming, вимовляється як сюрстреммін) – шведський національний продукт, що представляє собою консервований квашений оселедець.

Як самому зробити сюрстремінг?

Рибу засипають великою кількістю солі, видаляючи небажані бактерії. У 300-літрові ємності з таким убивчим розсолом і поміщають обезголовлені та випотрошені тушки. Тут вони проведуть пару днів і набудуть свого знаменитого смаку та специфічного запаху.

Як називається смердюча консерва?

Зараз для приготування сюрстреммінгу оселедці дають покинути кілька місяців у слабкому розсолі, а потім закривають у банки. Але процес ферментації триває і там — отже, при необережному поводженні сюрстремінг може «стрільнути» смердючої рідиною, через що його, власне, і заборонили перевезення.

Скільки коштує банку сюрстреммінгу?

Ціна: 2300 руб.

Як їдять сюрстремінг у Швеції?

Як є сюрстремінг Традиційний варіант – бутерброд з житнім хлібом або хрустким хлібцем. Хліб намазують вершковим маслом, потім кладуть кілька шматочків оселедця, поверх – кружечок-другий вареної картоплі і присипають цю пишність подрібненою червоною цибулею.

Як зрозуміти що оселедець пропав?

Якщо вони помутнілі, кров'яні або запалі, значить продукт вже не першої свіжості. Зіниці у риби повинні бути світлі, луска рівна, срібляста та пружна. При натисканні вона має бути не надто м'якою. Друге місце, куди варто заглянути, оцінюючи оселедець, це її зябра.

Вам також може сподобатися

Більше від автора