Клітковина для чого потрібна організму і чим корисна

Нерозчинна – різне лушпиння і шкірка, бобові, зернові. У рідині не розчиняється, у шлунку не набухає. Прискорює процес випорожнення кишечника. Рухаючись травним трактом, вони очищають шкідливі речовини, тим самим допомагають організму виводити шлаки та токсини, жовчні кислоти, холестерин.30 груд. 2020 р.

Чи можна пити клітковину щодня?

Клітковину потрібно їсти щодня. Завдяки цьому компоненту можна врегулювати апетит, знизити цукор у крові, схуднути, налагодити роботу ШКТ і позбутися запорів. Золотий стандарт споживання клітковини дорівнює приблизно 30 г на день.

Яка найкорисніша клітковина?

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.

Вам також може сподобатися

Більше від автора