Крім кулінарії олію з насіння кунжуту часто використовують у косметології — через його зволожуючі та антиоксидантні властивості.. Також його можна часто побачити як інгредієнт у милі та косметиці. Утримайтеся від страв з кунжутом, якщо у вас каміння у нирках, сечовому міхурі або порушено мінеральний обмін.11 січ. 2021 р.
Як можна використовувати чорний кунжут?
Чорний кунжут є більш ароматним, гіркуватим. Він використовується для виробництва високоякісної олії. Також з ним рекомендують маринувати овочі, що мають виражений аромат, застосовувати для приготування салатів, м'ясних страв, пряних соусів, приправ, маринадів.
Чи можна їсти чорний кунжут?
Чорний кунжут додають у десерти, муси, пудинги, салати, соуси, холодні закуски. З нього роблять начинки для пирогів та прошарки для тортів, тахинну халву та козинаки.